Monday, February 18, 2013

10 Most Expensive Restaurant - 10 Restoran Termahal


1. Masa in New York – $450

Located at the Time Warner Center in New York, MASA is the most expensive restaurant in the fashionable mall in one of the world’s biggest city. The chef himself will welcome you, as he does to every guest who enters the restaurant’s wooden door. The restaurant can accommodate up to 26 guests at a time, and this exclusive clientele will be treated to Masa’s specialties, like its foie gras hotpot and wild watercress tempura. The fish used by the chef are all flown in from Japan. Truffles and other expensive exotic ingredients are also used. Reservation is a must, as there is usually a waiting period of up to three weeks.
Terletak di Time Warner Center di New York, MASA adalah restoran paling mahal di mal modis di salah satu kota terbesar di dunia. Kokinya sendiri akan menyambut Anda, seperti yang dia lakukan untuk setiap tamu yang memasuki pintu kayu restoran. Restoran dapat menampung hingga 26 tamu pada satu waktu, dan klien eksklusif akan disuguhi spesialisasi MASA, seperti  foie gras hotpot dan temoura selada air. Ikan yang digunakan oleh koki semua diterbangkan dari Jepang. Truffle dan bahan eksotis mahal lainnya juga digunakan. Reservasi adalah suatu keharusan karena biasanya kita harus menunggu hingga tiga minggu.

2. Aragawa in Tokyo – $368

This is a renowned steak house that offers only six tables, which underlines its exclusivity.  There is no written menu in this restaurant. The waiter would simply recite the chef’s selections for the day, and you would be asked to choose two seafood appetizers from five available items. The steak would then be served, and no, you need not choose which part you prefer and how you would like it cooked. Aragawa has already chosen the best part, and though it would depend on the condition of the cow, it is usually a sirloin and cooked medium rare. The meat is scorched on the outside, while the center is a tender red. Only salt and pepper are used to bring out the meat’s natural flavors. Aragawa’s steak will make a vegetarian renounce his beliefs.
Ini adalah rumah steak terkenal yang menawarkan hanya enam meja dan mementingkan eksklusivitas. Tidak ada menu yang ditulis di restoran ini. Pelayan hanya akan membacakan pilihan koki untuk hari ini dan Anda akan diminta untuk memilih dua makanan pembuka yang berupa makanan laut dari lima item yang tersedia. Steak kemudian akan dilayani dan Anda tidak perlu memilih bagian mana yang Anda inginkan dan bagaimana Anda ingin itu dimasak. Aragawa telah memilih bagian yang terbaik, dan meskipun itu akan tergantung pada kondisi sapi, biasanya sirloin dimasak matang. Daging yang hangus di luar, sementara dalamnya merah lembut. Garam dan merica Hanya digunakan untuk membawa keluar rasa alami daging itu. Steak Aragawa akan membuat vegetarian meninggalkan keyakinannya.

3. Solo Per Due in Umbria – $318

Solo Per Due restaurant redefines the meaning of the word exclusivity. How exclusive? Let us just say that you will have the whole restaurant all to yourself and your date. After all, the restaurant’s name does mean just for two. The quaint restaurant in a 19th century building features an entrance spruced up with candlelight. Appetizers are served either in the vine garden or in front of a log fire, depending on the season. The restaurant specializes in local cuisine. You can take your time eating because the waiters will not be bothering you that much; they will wait for you to ring a silver bell before showing up.
Solo Per restoran mewakili arti dari kata eksklusivitas. Bagaimana eksklusif? Kita bisa mengatakan bahwa Anda akan memiliki seluruh restoran untuk diri sendiri dan pasangan kencan Anda. Setelah semua, nama restoran berarti hanya untuk dua. Restoran kuno di sebuah bangunan abad ke-19 ini memiliki sebuah pintu masuk spruced dengan lilin. Makanan pembuka yang disajikan baik di kebun anggur atau di depan api log, tergantung pada musim. Restoran mengkhususkan diri dalam masakan lokal. Anda dapat mengambil waktu makan Anda karena pelayan tidak akan mengganggu Anda, mereka akan menunggu untuk Anda membunyikan lonceng perak sebelum muncul.

4. Ithaa in Maldives – $300

Ithaa is the world’s first underwater restaurant, as it is located 5 meters below sea level. The entrance is grand in itself, as you will go down a spiral staircase. The restaurant only has 14 seats, so be sure to get a reservation. It specializes in seafood and Western cuisine with a local touch. You can enjoy Ithaa’s meal that is 23 courses long while being surrounded by sea creatures on all sides. Be prepared to see sharks, rays and schools of fish swimming around the area looking at you while you are gorging on food.
Ithaa adalah restoran bawah air pertama di dunia, karena terletak 5 meter di bawah permukaan laut. Pintu masuk grand ada di dalamnya, karena Anda akan turun tangga spiral. Restoran ini hanya memiliki 14 kursi, jadi pastikan untuk reserve (memesan) tempat dulu. Spesialisasi restoran ini adalah makanan laut dan masakan Barat dengan sentuhan lokal. Anda dapat menikmati makan Ithaa saat sedang dikelilingi oleh makhluk laut di semua sisi. Bersiaplah untuk melihat hiu, sinar dan sekolah ikan berenang di sekitar Anda sementara Anda sedang menikmati makanan anda.

5. French Laundry in Napa Valley – $270

The chef is the famous Thomas Keller and the signature dish is the oysters and pearls. You need to reserve two months in advance to get a table, and the food and exquisite ingredients will make the wait worthwhile.
Koki restoran ini adalah Thomas Keller yang terkenal dengan hidangan andalannya yaitu tiram dan mutiara. Anda perlu untuk memesan tempat dua bulan sebelumnya untuk mendapatkan meja. Makanan dan bahan-bahan yang indah akan membuat waktu menunggu anda berharga

6. Alain Ducasse au Plaza Athenee in Paris – $231

If there is a rock star of a chef, then Alain Ducasse is it. Ducasse is a Monaco national, though he was originally from France.  He specializes in the detailed and scrupulous presentation of food, which is then downed usually by rare wines. Dinner is served nightly, as well as lunch every Thursday and Friday.  This is haute cuisine at its best and at its priciest.
Jika ada seorang bintang rock dari koki, maka Alain Ducasse itu orangnya. Ducasse adalah warga negara Monaco, meskipun ia berasal dari Perancis., Dia mengkhususkan diri dalam presentasi rinci dan teliti untuk makanan, yang kemudian biasanya dengan anggur langka. Makan malam disajikan setiap malam, serta makan siang setiap hari Kamis dan Jumat. Ini adalah haute cuisine yang terbaik.

7. The Lecture Room and Library in London – $205

Located at the Sketch restaurant complex, the restaurant boasts of Pierre Gagnaire as its Monsieur Chef. And his presence is apparent up to the smallest of details. Even the seasonings used in the dishes are utilized exactly and meticulously. The food served come in the right combination of taste, texture and temperature.
Terletak di kompleks restoran Sketch, restoran ini menawarkan Pierre Gagnaire sebagai Chef Monsieur nya. Dan kehadirannya jelas hingga detail terkecil. Bahkan bumbu yang digunakan dalam masakan ini dimanfaatkan dengan tepat dan cermat. Makanan yang disajikan datang dalam kombinasi yang tepat dari rasa, tekstur dan temperatur.

8. El Amparo in Madrid – $122

An excellent restaurant in the capital of Spain, El Amparo has an extremely good and long Iberian Peninsula wine collection. The cold salmon with tomato sorbet and chocolate soufflé are must-tries. While the food served here are not really creative, they are all presented and executed perfectly. The staff is friendly and accommodating as well, and they will take the time to translate things for you if you are not that conversant in the Spanish language.
Sebuah restoran yang sangat baik di ibukota Spanyol, El Amparo memiliki koleksi anggur Iberian Peninsula yang sangat baik. Salmon dingin dengan sorbet tomat dan chocolate souffle adalah makanan yang harus anda coba. Sementara makanan yang disajikan di sini tidak benar-benar kreatif, mereka semua disajikan dan dieksekusi sempurna. Staf ramah dan mereka akan meluangkan waktu untuk menerjemahkan Anda jika Anda tidak fasih dalam bahasa Spanyol

9. Alberto Ciarla in Rome – $113

Located in Trastevere, Alberto Ciarla is a seafood restaurant with tasteful food and excellent presentation.  The restaurant itself is decorated in 1970’s glamour style. You can choose from three items. The first is the crudo, which is a combination of marinated raw fish and marine mollusks. The second is the cucina tirrenica, a Mediterranean-style prawn salad and pasta with seafood. Lastly, there is the grande cucina, with its lobsters, oysters and other refined delicacies.
Terletak di Trastevere, Alberto Ciarla adalah restoran seafood dengan makanan yang gurih dan presentasi yang sangat baik. Restoran itu sendiri didekorasi dengan gaya glamor tahun 1970-an. Anda dapat memilih dari tiga item. Yang pertama adalah crudo, yang merupakan kombinasi ikan mentah diasinkan dan moluska laut. Yang kedua adalah tirrenica cucina, salad gaya Mediterania udang dan pasta dengan seafood. Terakhir, ada cucina grande, dengan lobster nya, tiram dan hidangan olahan lainnya.

10. Sushi Kaji in Toronto – $109

The main chef of this restaurant hails from Japan and has been making sushi since he was 13 years old. He always makes sure not to over handle the ingredients, otherwise, it would ruin the texture and taste of the food item.  Sushi Kaji also does not compromise the quality of its sushi to the extent that the restaurant’s supplier has to fly out the fish taken from Tokyo Bay within 24 hours after getting caught.  No fish is kept overnight to ensure that everything is fresh everyday. Specialties include the barbecued eel and the fried fluke with spicy tomato sauce.
Koki utama restoran ini berasal dari Jepang dan telah membuat sushi sejak ia berusia 13 tahun. Dia selalu memastikan untuk tidak lebih menangani bahan, jika tidak, itu akan merusak tekstur dan rasa dari item makanan. Sushi Kaji juga tidak kompromi soal kualitas sushi karena ikan diambil dari Tokyo Bay dalam waktu 24 jam setelah tertangkap. Ikan tidak disimpan semalam untuk memastikan bahwa semuanya segar sehari-hari. Spesialisasi termasuk belut bakar yang digoreng dengan saus tomat pedas.
Credit : www.therichest.org
Translate by Stella

No comments:

Post a Comment